De komende weken wanen we ons jongleurs, acrobaten, evenwichtskunstenaars en leeuwentemmers. Ons nieuw project draait rond het circus. De kinderen kozen een heel erg mooi eindproduct. Eerst willen ze zo veel mogelijk leren over het circus, om daarna een act in elkaar te steken. Met die act zouden ze graag de kinderen die langdurig in het ziekenhuis verblijven plezieren. Een ambitieus plan, hopelijk lukt het ons.
3 Reacties
Het is zover. Na meer dan een jaar zwoegen is het Serafijn gelukt. Een nieuw gebouw! De kinderen stelden in hun groepje een eigen menu samen. Daarbij moesten ze rekening houden met alles wat we ondertussen geleerd hadden. De actieve voedseldriehoek, vergeten groenten, … Rosalie, de zus van Charlotte en chefkok in de Zwarte Engel, kwam op bezoek en gaf elk groepje enkele nuttige tips om zo hun menu nog beter te maken. De kinderen stelden haar ook heel wat vragen over het reilen en zeilen in een restaurant. Ons voedsel groeit niet in de winkels. Waar dan wel? Op die vraag vonden we een antwoord in de grote moestuin van Juna.
Waar komt ons voedsel eigenlijk vandaan? Die vraag stelden we ons in de Colruyt. We gingen op zoek naar de oorsprong van producten die we bijna dagelijks gebruiken. Achteraf plaatsten we alle producten op de wereldkaart.
Alle kinderen brachten recepten mee naar school. Uit die recepten haalden ze alle mogelijk ingrediënten. Daarna brachten de kinderen de ingrediënten onder in groepen. Ze konden zelf kiezen welke onderverdeling ze maakten. Sommige kinderen verdeelden hun ingrediënten per kleur, anderen per smaak nog andere kinderen maakten een groep met gezonden en een groep met ongezonde producten. Daarna maakte de kinderen kennis met de actieve voedseldriehoek. Ze kregen de opdracht om deze zo creatief mogelijk vorm te geven. Uiteindelijk met enkele prachtige resultaten.
In oktober huurden we de techmobiel. De techmobiel bestaat uit twee hele grote rijdende gereedschapskisten. Vier weken lang konden de kinderen experimenteren met elektriciteit, batterijen, lampjes, tandwielen, hamers, zagen. De kinderen bouwden hun eigen flipperkast, een deurmatalarm, stroomkringen met lampjes en zoemers en een bibberspiraal. Sommige leerden zelf solderen.
Alban vertelde in de kring dat hij in het weekend wormen en insecten gegeten had. Enkele dagen later verraste hij ons met een wormenhapje. Enkele kinderen overwonnen hun angst en aten al dan niet met smaak de meelwormen op.
Het einddoel van ons project illusie was het maken van een goochelshow. Goochelaar Raphaël kwam langs bij ons op school en leerde ons alles over de wereld van de magie. Hij verklapte ons zelf enkele trucs.
|
Archives
Juli 2016
Categories |